MASLENICA 2012

482700_172648422883744_857807236_nV nedeljo so sprehajalci v parku Mostec v centru Ljubljane lahko slišali ruski jezik.

V ozadju so zvenele ruske pesmi, na eni od bogato obloženih miz pa je puhal pravi ruski samovar. Še en ljudski praznik poslavljanja od zime za rusko skupnost in vse ljubitelje ruske kulture v Sloveniji je odlično uspel. Praznovalo se je z veselo predstavo za otroke, sežiganjem lutke Maslenice, s šaljivimi pesmicami in zabavnim tekmovanjem na hoduljah. In seveda ni manjkalo ruskih palačink!

Ta praznik je združil ljudi različnih starosti in narodnosti. Na tradicionalnem spomladanskem prazniku, ki ga Zavod Vesela dRuščina prireja že šesto leto, smo doživeli srečne trenutke združenosti in razumevanja. Radi bi verjeli, da se bodo naši otroci spominjali tega dneva ne samo kot dneva veselega praznika in iger s prijatelji, temveč da jim bo pomagal pri odraščanju v prijazne in radodarne ljudi.

Organizatorji praznovanja: Ruska šola v Sloveniji Zavod Vesela dRuščina, Veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji, Društvo Slovenija-Rusija.

Pri organizaciji so pomagali: društvo Mostec, trgovina Čeburaška, restavracija Chupiteria, čebelarstvo Lučka.

Posebna zahvala gre organizacijskemu svetu: Oksana Ržišnik, Tatjana Bognanič, Marija Kirpa, Dušica Bajc, Darja Litvinova, Vladimir Zvonarjev, Olga Moroz, Olga Ciganova, Liana Cerar, Stanko Mesarič, Jekaterina Saje, Larisa Zaremba, Valentina Polujanova, Martin Kanjajev, Evgenija Konjajeva.

V praznovanju so sodelovali: skupina Kalinka, ustvarjalna skupina po vodstvom Alle Gorše, plesna skupina Sudaruška pod vodstvom Irine Stankovič.

Najlepša hvala vsem, ki so pomagali na prireditvi: Ruslan Konovaljčuk, Uroš Ržišnik, Peter Levak, Miro Kosanovič, Zoran Simič, Aleš Petrovič.

Zahvaljujemo se vsem, ki so prispevali ruske jedi!