MASLENICA 2013

530542_176613625820557_1310695635_nFestival ruske kulture MASLENICA V LJUBLJANI je z ogromnim uspehom napolnil ulice glavnega mesta 16. marca.

Že sedmo leto zapored praznovanje pomladanskega praznika spodbujata Zavod Vesela dRuščina in Društvo Slovenija Rusija. Letos je pri organizaciji orgomno pomagal tudi Ruski center znanosti in kulture. Pokrovitelj festivala je bila mestna občina Ljubljana. Zahvaljujoč skupnim prizadevanjem vseh organizatorjev in udeležencev je festival MASLENICA V LJUBLJANI prerasel v množičen dogodek zunaj Rusije, posvečen ruski kulturi.

V barvitem večurnem kulturnem programu na centralnem trgu v Ljubljani so sodelovali: gostja iz Rusije Tamara Kuljabina, solistka Uljanovskega konservatorija; skupina Kalinka; plesna skupina Sudaruška; skupina Talisman; folklorna skupina Fiolice; otroške skupine iz vrtca Najdihojca in Zavoda Vesela dRuščina ter drugi nastopajoči.

Tekom praznovanja so predstavniki ruske manjšine v Sloveniji, prebivalci slovenske prestolnice in gostje Ljubljane lahko sodelovali v masleničnih igrah in ustvarjalnih delavnicah, lahko so poskusili tradicionalne jedi ruske kuhinje ali kupili spominke in izdelke ruskih ljudskih obrti.