Maslenica v Ljubljani 2016

Dragi prijatelji!

Organizacijski komite vsakoletnega mednarodnega dobrodelnega festivala ruske kulture Maslenica v Ljubljani (Ruski center znanosti in kulture v Sloveniji, Zavod vesela dRuščina, Društvo Slovenija Rusija) ob podpori Veleposlaništva Ruske federacije v Sloveniji in Mestne občine Ljubljana 12. marca 2016 organizira Mednarodni dobrodelni festival Maslenica v Ljubljani.

V letih delovanja je festival pridobil ugled in priljubljenost tudi izven meja Slovenije. Na festivalu sodeluje več sto otrok in odraslih iz Slovenije, Hrvaške, Italije in drugih držav. Festival poteka na osrednjem Ljubljanskem trgu ter je eden izmed pomembnejših dogodkov v Srednji Evropi, ki pripomore k promociji ruskega jezika in kulture.

Vabimo vse folklorne, vokalne in instrumentalne skupine, zbore ter posameznike, da sodelujete na festivalu. Vaš nastop na prazniku bo obogatil program ter, zaradi odmevnosti in odlične obiskanosti festivala, prispeval k večji prepoznavnosti vašega ustvarjanja. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi v Ljubljani uspešno predstavili kulturo Rusije.

Pravilnik festivala Maslenica v Ljubljani 2016.